دانشگاه امام صادق(ع)
دانشکده الهیات، معارف اسلامی و ارشاد
پایاننامه دوره دکتری الهیات (گرایش فلسفه و کلام اسلامی)
معقولیت و لوازم دینی آن از دیدگاه ابنسینا و ویتگنشتاین
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
***ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل و با فرمت ورد موجود است***
چکیده
دیدگاههای فلسفی ویتگنشتاین متأخر با توجه به مبانی، پیشفرضها و لوازم دینی آنها در نهایت به این نکته منجر میشود که گزارههای دینی با گزارههای علمی و تاریخی تفاوت دارند و از جایگاه متعالیتری برخوردارند. ضمن اینکه چنین باورهایی سراسر زندگی و حیات یک انسان را تحت تأثیر قرار میدهند. توصیف و برجسته نمودن نظریات ویتگنشتاین متأخر در ابعاد دینی مستلزم آشنایی با برخی عناوین مهم فلسفه او مانند گرامر عمیق، بازی زبانی، شکل زندگی، دیدن به منزله و استعاره و تشبیه در زبان دینی است که در این پژوهش به آنها پرداختهایم. از طرف دیگر ابنسینا با توجه به رویکرد مشرقی یا عارفانهاش مورد توجه قرار گرفته و به نوعی موضوع عقلانیت را در ابن سینا در مقام منطقدان، فیلسوف و عارف بررسی کردهایم. ابن سینا از موضع یک عارف بر حالات و مقامات عرفا که به نظر غیرمتعارف میآید تأکید میورزد و برای شرح و توصیف آنها در تعدادی از رسالههای خود از زبان تمثیل بهره میبرد.
در این رساله دیدگاههای ابن سبنا و ویتگنشتاین متأخر در موضوعاتی که عمدتاً با معقولیت، عقلانیت، دین و عرفان مرتبط بودهاند را مقایسه و ارزیابی کردهایم.
واژگان کلیدی: معقولیت، باورهای دینی، بازی زبانی، استعاره و تشبیه، ویتگنشتاین، رویکرد مشرقی، عقلانیت، ابن سینا.
براي دانلود متن كامل پايان نامه اينجا كليك كنيد
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 808
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1